Świetne danie, do którego dodajemy pieczoną dynię. Zrobisz je w kilkanaście minut, a sam zobaczysz, jak zaskoczy cię smakiem.
składniki:
- 120g razowego kuskus
- pomidory koktajlowe
- ½ małej dyni Hokkaido
- uprażone ziarno słonecznika
- 2 ząbki czosnku
- mała cebula
- zioła prowansalskie
- pieprz, sól
- sos sojowy (1-2 łyżeczki)
- ok. 200ml bulion (stosunek obj. bulionu do kuskus 2:1)
- oliwa
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















