Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka

Kurczak curry z warzywami

Kurczak curry z warzywami

Pomidorki faszerowane kozim serem

Pomidorki faszerowane kozim serem

Kasztany

Kasztany

Ciasto z jabłkiem

Ciasto z jabłkiem

Ciasteczka maślane

Ciasteczka maślane

Szarlotka z kremem

Szarlotka z kremem

Ciasto bezowe

Ciasto bezowe

Japoński truskawkowy deser z białek

Japoński truskawkowy deser z białek

Zielony deser

Zielony deser

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Kruche babeczki z budyniem

Kruche babeczki z budyniem

Prosta pizza domowa

Prosta pizza domowa

Soczyste żeberka

Soczyste żeberka

Tuńczykowe kotlety

Tuńczykowe kotlety

Polędwiczki wołowe

Polędwiczki wołowe

Łatwa & pyszna pizza ze szpinakiem

Macie ochotę na pyszną pizzę? Podrzucamy szybki i naprawdę prosty przepis!

pizza-1605631_960_720

składniki:

  • 350 g mąki,
  • 20 g świeżych drożdży,
  • 200 ml wody,
  • szczypta soli,
  • 2 łyżki oleju,
  • koncentrat pomidorowy,
  • przyprawy: sól, oregano, papryka, bazylia, tymianek, czosnek, pieprz czarny
  • szpinak świeży
  • masło,
  • ser feta,
  • żółty ser

przyrządzanie:

1.Ciasto:drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać do mąki zmieszanej z solą i olejem. Zagnieść na jednolitą masę i odstawić do wyrośnięcia. W tym czasie zrobić sos z koncentratu i przypraw.
2.Świeży szpinak pokroić drobno i przysmażyć na maśle, można dodać świeżego czosnku. Szpinak mrożony bezpośrednio przysmażyć na maśle.
3.Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować i przełożyć na wysmarowaną olejem blachę. Powierzchnię ciasta posmarować sosem, a następnie wyłożyć szpinak, pokrojony w kostkę ser feta. Całość posypać żółtym serem
4.Piec około 30-40 min. w temperaturze 200 stopni.

ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy