Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sernik czeski

Sernik czeski

Poduszki z czekoladą

Poduszki z czekoladą

Sałatka z piersi kurczaka i papryki

Sałatka z piersi kurczaka i papryki

Sałatka z chorizo i pomarańczą

Sałatka z chorizo i pomarańczą

Naleśniki zapiekane z nadzieniem

Naleśniki zapiekane z nadzieniem

Roladki z jajek

Roladki z jajek

Kuskus z warzywami i kiełbasą

Kuskus z warzywami i kiełbasą

Kotlety ryżowe w sosie pomidorowym

Kotlety ryżowe w sosie pomidorowym

Sałatka z brokułami z dodatkiem jajka

Sałatka z brokułami z dodatkiem jajka

Placki ziemniaczane z nadzieniem

Placki ziemniaczane z nadzieniem

Orzeszki z ciecierzycy

Orzeszki z ciecierzycy

Gruszka z pieca

Gruszka z pieca

Marchewkowe muffinki

Marchewkowe muffinki

Łosoś z makaronem i warzywami

Łosoś z makaronem i warzywami

Mus twarożkowo- galaretkowy

Mus twarożkowo- galaretkowy

Kurczak z granatem i winogronami

Kurczak z granatem i winogronami

Łatwa & pyszna pizza ze szpinakiem

Macie ochotę na pyszną pizzę? Podrzucamy szybki i naprawdę prosty przepis!

pizza-1605631_960_720

składniki:

  • 350 g mąki,
  • 20 g świeżych drożdży,
  • 200 ml wody,
  • szczypta soli,
  • 2 łyżki oleju,
  • koncentrat pomidorowy,
  • przyprawy: sól, oregano, papryka, bazylia, tymianek, czosnek, pieprz czarny
  • szpinak świeży
  • masło,
  • ser feta,
  • żółty ser

przyrządzanie:

1.Ciasto:drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać do mąki zmieszanej z solą i olejem. Zagnieść na jednolitą masę i odstawić do wyrośnięcia. W tym czasie zrobić sos z koncentratu i przypraw.
2.Świeży szpinak pokroić drobno i przysmażyć na maśle, można dodać świeżego czosnku. Szpinak mrożony bezpośrednio przysmażyć na maśle.
3.Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować i przełożyć na wysmarowaną olejem blachę. Powierzchnię ciasta posmarować sosem, a następnie wyłożyć szpinak, pokrojony w kostkę ser feta. Całość posypać żółtym serem
4.Piec około 30-40 min. w temperaturze 200 stopni.

ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy