Sezon na rabarbar w pełni. Warto go wykorzystać w naszej kuchni. Polecamy orzeźwiającą i smaczną lemoniad rabarbarową.
składniki:
- 20 dag rabarbaru
- garść brązowego cukru
- jabłko
- 2 garście lodu
- sok z 2 limonek
- pomarańcza
- 1 l wody gazowanej
przyrządzanie:
1. Rabarbar obieramy, kroimy w kostkę, mieszamy z cukrem i dusimy, aż zmięknie.
2. Jabłko obieramy lub pozostawiamy ze skórką, kroimy w kostkę.
3. Do dzbanka wrzucamy lód, jabłka, imbir i ostudzony rabarbar.
4. Wlewamy sok wyciśnięty z limonek, dorzucamy pokrojoną w plasterki pomarańczę.
5. Zalewamy wszystko zimną wodą gazowaną, mieszamy.
6. Chłodzimy w lodówce.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














