Prosty przepis, które z pewnością zasmakuje każdemu! Przygotujesz go w kilkanaście minut. Oto makaron zapiekany ze szpinakiem!
składniki:
- porcja makaronu penne
- świeży szpinak
- 3łyżki masła
- 3 łyżki mąki
- 2 szklanki mleka
- 2 ząbki czosnku
- ser do posypania
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Ugotować makaron al dente.
- Szpinak opłukać i pokroić.
- Masło zasmażyć z mąką, dodać mleko i gotować przez około 4 minuty. Dodać czosnek i przyprawy.
- Makaron wymieszać ze szpinakiem i polać sosem. na wierzch posypać serem. Włożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez 14 minut w 200 stopniach.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














