Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Do czego podawać wina słodkie?

Do czego podawać wina słodkie?

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Otręby żytnie – smak zdrowia

Otręby żytnie – smak zdrowia

SERnikowe Love!  Przepis na sernik idealny!

SERnikowe Love! Przepis na sernik idealny!

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Wypoczynek na gotowo

Wypoczynek na gotowo

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Smaki lata w najlepszym wydaniu! Palce lizać!

Smaki lata w najlepszym wydaniu! Palce lizać!

Makaron sojowy z owocami morza

Makaron sojowy to popularny składnik kuchni chińskiej czy wietnamskiej. Podany z warzywami, owocami morza i dodatkiem sosu rybno-ostrygowego stanowi idealną propozycję na obiad. Wielbiciele orientalnej kuchni go pokochają! food-265579_640

składniki:

  • opakowanie makaronu sojowego
  • imbir
  • 2 cebule czerwone
  • czosnek
  • papryka czerwona
  • kiełki sojowe
  • marchew
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • świerza kolendra
  • mrożona mieszanka owoców morza
   

przyrządzanie:

 

1. Owoce morza rozmrażamy.

2. Makaron zalewamy wrzącą wodą i odcedzamy.

3. Imbir obieramy i drobno siekamy. Czosnek siekamy. Cebulę, paprykę i marchew kroimy na małe kawałki.

4. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Podsmażamy najpierw czosnek i cebulę. Dodajemy warzywa i smażymy przez chwilę.
5. Dorzucamy makaron i owoce morza. Wszystko dusimy przez około 15 minut. Dodajemy imbir i sos ostrygowy oraz rybny. Doprowadzamy do wrzenia przez następnych 15 minut.
6. Gotową potrawę sypiemy kolendrą.
ZOBACZ TEŻ: Ser camembert w panierce