Pyszne danie z makaronem w roli głównej.

składniki:
- 70 dag filetu z indyka
- pół opakowania makaronu
- 3 łyżki śmietany 12%
- 3 łyżki czerwonego pesto
- kilka czarnych oliwek
- starty ser mozzarella
- kurkuma
- imbir
- sól, pieprz
- olej
przyrządzanie:
- Makaron ugotuj al dente z dodatkiem kurkumy.
- Filet z indyka pokrój na nieduże kawałki i oprósz przyprawami.
- Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Ułóż kawałki indyka i smaż z każdej strony kilka minut.
- Dodaj śmietanę i pesto, przypraw imbirem i zmielonym pieprzem.
- Dodaj kilka przekrojonych na pół czarnych oliwek, łyżkę wody i duś około 7 minut.
- Pod koniec dodaj startą mozzarellę i gotuj, aż ser się rozpuści.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














