Pyszne danie z makaronem w roli głównej.
składniki:
- 70 dag filetu z indyka
- pół opakowania makaronu
- 3 łyżki śmietany 12%
- 3 łyżki czerwonego pesto
- kilka czarnych oliwek
- starty ser mozzarella
- kurkuma
- imbir
- sól, pieprz
- olej
przyrządzanie:
- Makaron ugotuj al dente z dodatkiem kurkumy.
- Filet z indyka pokrój na nieduże kawałki i oprósz przyprawami.
- Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Ułóż kawałki indyka i smaż z każdej strony kilka minut.
- Dodaj śmietanę i pesto, przypraw imbirem i zmielonym pieprzem.
- Dodaj kilka przekrojonych na pół czarnych oliwek, łyżkę wody i duś około 7 minut.
- Pod koniec dodaj startą mozzarellę i gotuj, aż ser się rozpuści.