Młode ziemniaczki to jest to! A gdyby dodać do tego młodą, zasmażaną kapustkę? No niebo w gębie murowane. Przepis tani i pyszny, zapiszcie sobie w notatnikach. Warto!

składniki:
- 1 kg młodych ziemniaków
- sól
- pęczek koperku
- główka młodej kapusty
- masło
- mąka
- przyprawy
przyrządzanie:
- Ziemniaczki dokładnie umyj. Nie będziemy ich obierać dlatego przyłóż się do tego procesu
- Zagotuj je w osolonej wodzie, czas gotowania około 25 minut
- W czasie gotowania ziemniaczków poszatkuj kapustę, następnie podsmaż ją chwilę na patelni
- Dolej wody, dopraw przyprawami
- Gotuj około 30 minut
- Gdy woda odparuje, posyp koperkiem
- Zrób zasmażkę według swojego ulubionego przepisu
- Wymieszaj zasmażkę razem z kapustką
- Do ziemniaków dodaj masło
- Na talerzu połóż ziemniaki, obok kapustkę i jajo sadzone
- Popijaj kefirem
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














