Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Roladki schabowe

Roladki schabowe

Sałatka witaminowa

Sałatka witaminowa

Placki po cygańsku

Placki po cygańsku

Pierś kurczaka z limonką

Pierś kurczaka z limonką

Szpinakowe roladki

Szpinakowe roladki

Camembert panierowany

Camembert panierowany

Tortilla drobiowa

Tortilla drobiowa

Przekąska z sezamem

Przekąska z sezamem

Sałatka nicejska

Sałatka nicejska

Deser z musli

Deser z musli

Kulki z sera mascarpone

Kulki z sera mascarpone

TOP 10: Słodkie i słone przekąski z okazji WALENTYNEK

TOP 10: Słodkie i słone przekąski z okazji WALENTYNEK

Bananowe muffiny

Bananowe muffiny

Koktajl bananowy z kakao

Koktajl bananowy z kakao

10 pomysłów na deser z okazji WALENTYNEK

10 pomysłów na deser z okazji WALENTYNEK

Placki ziemniaczane z nadzieniem

Placki ziemniaczane z nadzieniem

Muffinki black

Muffinki black według amerykańskiego przepisu. Podawaj na śniadanie, kolację, albo zabierz ze sobą do pracy. Mocno czekoladowe!   

składniki:

  • 250 gram mąki
  • 100 g cukru
  • cukier waniliowy
  • 80 g kakao ciemne
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki kwaśnej śmietany
  • 3 łyżki oliwy
  • 75 g posiekanej gorzkiej czekolady
  • tłuszcz do formy

przyrządzanie:

  • Mąkę wymieszaj z cukrem i cukrem waniliowym, kakao, proszkiem do pieczenia
  • Wbić jajka, wlać mleko, śmietanę i oliwę. Zmiksować.
  • Wsypać posiekaną czekoladę, wymieszaj i włożyć do natłuszczanej formy do muffinów.
  • Piec 25 minut w 180 stopni.
  • Gdy wystygną posypać cukrem