Są doskonałe i przypominają smak tradycyjnych krówek. Oto prosty przepis na słodkie muffiny!
składniki:
- 60 g krówek
- 50 g orzechów włoskich
- 1 łyżeczkę proszku do peiczenia
- 130 g mąki
- 2 jajka
- 100 g miękkiego masła
- 70 ml mleka
- 60 ml śmietany kremówki
- 100 g cukru
przyrządzanie:
- Z cukru przygotować karmel. Następnie dodać mleko i śmietanę.
- Całość podgrzewać na małym ogniu, aż utworzy się sos. Odłożyć do wystudzenia.
- Masło utrzeć w misce i stopniowo dodawać ostudzony karmel. Dodać jajka.
- Orzechy uprażyć na suchej patelni.
- Posiekać orzechy i krówki, dodać do masy.
- Wymieszać mąkę i proszek do pieczenia. Następnie wszystkie składniki połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać.
- Wypełnić foremki na ¾ wysokości.
- Piec około 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.
ZOBACZ TEŻ: Kurczak na puszce piwa