Co prawda sezon na truskawki dopiero za trzy miesiące, ale już teraz warto przygotować listę przepisów, gdzie główną rolę graja właśnie te spaniałe, czerwone owoce. Zaczynamy od słodkich babeczek z białą czekoladą i całymi truskawkami. Brzmi świetnie! Spróbujesz?
składniki:
- szklanka mleka
- 120 ml oleju
- 1 duże jajko
- 300 g mąki
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 150 g cukru
- tabliczka białej czekolady (startej na wiórki)
- Truskawki
przyrządzanie:
- Suche składniki wymieszać w jednej misce, a mokre w osobnej.
- Wszystko wymieszać i połączyć ze sobą.
- Ciasto przełożyć do specjalnych foremek.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 -25 minut.
- Ozdobić truskawkami.