Muffiny jaglane z dodatkiem białej czekolady, lekkie, proste w wykonaniu. Aby otrzymać mąkę jaglaną wystarczy zmielić kaszę jaglaną, którą można wykorzystać nie tylko do wypieków, ale i do zagęszczenia różnych sosów, lub gulaszu.
składniki: 
- 200 g mąki jaglanej (zmielona kasza jaglana)
- 100 ml oleju rzepakowego
- 1 jajko
- 1 tabliczka białej czekolady
- 50 g cukru trzcinowego
- sok z 1 pomarańczy
- 190 g jogurtu naturalnego
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- płatki migdałów do dekoracji
przyrządzanie:
SPRAWDŹ PRZEPIS NA MUFFINY Z MĄKI JAGLANEJ >>>>>>>>>>>>>>>
uwagi: 
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















