Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Na grzyby!

Zbieranie grzybów to czysta przyjemność. Ich spożywanie też. Najgorzej jest z przyrządzaniem...

Ale jeśli ma się przed sobą perspektywę pysznego jedzenia, o motywację znacznie łatwiej. Tym bardziej, że już na przystawkę zaserwować możemy CARPACCIO Z GRZYBÓW, którego smak doskonale będzie się nam komponował z czerwonym winem. Podobnie jest z CANELLONI Z GRZYBAMI W SOSIE ŚMIETANKOWYM, PENNE Z KURKAMI oraz FRITATTĄ Z GRZYBAMI.
Ale zostawmy na razie na bok kuchnię włoską. Kto kiedykolwiek wyruszył na grzybobranie skoro świt, ten wie, że najlepszą nagrodą za udany zbiór jest JAJECZNICA Z GRZYBAMI. Na obiad zaserwować można KANIĘ W CHRUPIĄCEJ PANIERCE oraz ZUPĘ KREM Z BOROWIKÓW lub ZUPĘ KURKOWĄ. I tu zatrzymajmy się na chwilę. Bo jeśli ktoś ceni sobie smak pieprznika jadalnego to KURKI W ŚMIETANIE wręcz rozpieszczą jego zmysły…
Jeśli potrawy z grzybów przygotowujemy w weekend z myślą o zapasach na cały tydzień, to KOTLECIKI GRZYBOWE są tu idealnym rozwiązaniem. Jeśli zaś myślimy o perspektywie nieco dłuższej – na przykład całego roku – polecamy MROŻONE GRZYBY. Można je przygotowywać też w WERSJI na (góra) trzy miesiące.
No i nie zapominamy oczywiście o marynatach. Można przygotować je w wersji ŁAGODNEJ, z OCTEM WINNYM oraz OSTRZEJSZEJ – tu dodamy małe owocniki.