Idealna przekąska do dzielenia się z przyjaciółmi w wakacje.
składniki:
- Duża paczka nachos
- Puszka pomidorów krojonych
- Jedna duża cebula (biała lub czerwona)
- Łyżka octu balsamicznego
- 1-3 łyżki słodkiego sosu chili
- Papryczki jalapeno
- 100 g zielonych oliwek
- 250 g tartego żółtego sera
- sól i pieprz
- oliwa
przyrządzanie:
-
-
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni (opcja z grillowaniem z góry).Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, dodać pomidory z puszki. Trzymać na ogniu aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawić octem balsamicznym, sosem chilli, solą oraz pieprzem.
-
Do wybranego naczynia (blacha, forma na tartę, naczynie żaroodporne itp.) wsypać nachos. Polać sosem pomidorowym, posypać oliwkami, jalapeno i serem.
-
Zapiekać ok 15 minut.
-
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















