Idealna przekąska do dzielenia się z przyjaciółmi w wakacje.
składniki:
- Duża paczka nachos
- Puszka pomidorów krojonych
- Jedna duża cebula (biała lub czerwona)
- Łyżka octu balsamicznego
- 1-3 łyżki słodkiego sosu chili
- Papryczki jalapeno
- 100 g zielonych oliwek
- 250 g tartego żółtego sera
- sól i pieprz
- oliwa
przyrządzanie:
-
-
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni (opcja z grillowaniem z góry).Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, dodać pomidory z puszki. Trzymać na ogniu aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawić octem balsamicznym, sosem chilli, solą oraz pieprzem.
-
Do wybranego naczynia (blacha, forma na tartę, naczynie żaroodporne itp.) wsypać nachos. Polać sosem pomidorowym, posypać oliwkami, jalapeno i serem.
-
Zapiekać ok 15 minut.
-