Pyszne naleśniki ze szpinakiem i serem fetą. Idealne na obiad, kolacje czy pełnowartościowe śniadanie!
składniki:
- łyżeczka masła
- 150 gram mąki
- 2 jaja
- szczypta cukru
- szczypta soli
- nadzienie do naleśników:
- rozmrożona paczka szpinaku, ok. 450 g.
- 150 gram sera feta
- 2 łyżki oleju
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
-
- Do mąki dodajemy jajka, sól i cukier, mleko. Całość miksujemy aż do uzyskania gładkiego ciasta.
- Dodajemy rozpuszczone masło i odstawiamy na około pół godziny, dzięki temu naleśniki będą bardziej puszyste.
- Rozgrzewamy patelnię i smażymy naleśniki.
- Nadzienie do naleśników:
Rozgrzewamy olej i smażymy wyciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy rozmrożony szpinak, aż odparuje woda, solimy, dodajemy trochę pieprzu i pokruszoną fetę. Wszystko mieszamy i chwilę dusimy. Nadzienie do naleśników gotowe. - Nakładamy farsz do naleśników, zawijamy. Można posypać startym serem i chwilę zapiec w piekarniku.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















