W domowej spiżarni warto mieć nie tylko domowe przetwory, ale też pyszne nalewki. Dziś zapraszamy do zrobienia nalewki jagodowej.
składniki:
- 1,5 kg. jagód
- 1/2 l spirytusu
- 1/4 l wódki białej
- 1/2 kg. cukru
- 1 laska kory cynamonu
- 5 goździków
- skórka otarta z limonki
- sok z 1 limonki
- sok z 1 pomarańczy
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















