Na co zwrócić uwagę przy kiszeniu ogórków? Pamiętaj, aby ogórki były świeże jędrne, średniej wielkości najlepiej ze sprawdzonego źródła. Do przygotowania solanki najlepsza jest źródlana lub przefiltrowana woda.

składniki:
- ogórki gruntowe ( jędrne, niewielkich rozmiarów)
- czosnek (polski)
- koper z łodygą
- chrzan
- Woda najlepiej źródlana lub przefiltrowana
- 1 łyżeczka soli na 1 l wody
przyrządzanie:
SPRAWDŹ PRZEPIS >>>>>>>>>>>
uwagi:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














