Omlet to danie przygotowywane z rozmąconych jaj z dodatkiem różnych składników, takich jak m.in. warzywa, grzyby, owoce i wędliny. W naszym przepisie, oprócz jaj wykorzystamy również mąkę, mleko, proszek do pieczenia, vegetę, maggi, sól, pieprz, ser i margarynę.
Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki stołowe mąki
- ćwiartka szklanki mleka
- 2 szczypty proszku do pieczenia
- vegeta
- maggi
- sól
- pieprz
- ser
- margaryna
Przygotowanie:
- Do miski wbijamy 2 jajka, dodajemy mąkę i mleko.
- Całość mieszamy i doprawiamy vegetą, maggi, solą i pieprzem.
- Na tarce ucieramy ser, ilość według własnego uznania. Całość mieszamy, najlepiej widelcem.
- Na patelni rozpuszczamy margarynę i wlewamy ciasto.
- Gdy jedna strona będzie już jasno brązowa przewracamy na drugą stronę.
Smacznego 🙂