Dobra jako deser, ale też przekąska w ciągu dnia czy na drugie śniadanie!
składniki:
- 125 ml mleka
- 60 g margaryny, stopionej
- 2 łyżki śmietany
- 150 g malin rozmrożonych
- 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu z migdałów
- 200 g mąki orkiszowej
- 1 płaska łyżka naturalnego proszku do pieczenia
- 100 g drobnego cukru
przyrządzanie:
- Rozgrzać piekarnik do 180°C
- W większej misce połączyć ze sobą mąkę, cukier, proszek do pieczenia W drugiej mniejszej misce przygotować mleko, śmietanę, stopioną schłodzoną margarynę, rozmrożone maliny w temperaturze pokojowej, ekstrakt z migdałów, wymieszać.
- Wlać składniki mokre do suchych, dokładnie wymieszać całość do momentu ich połączenia się
- Rozłożyć ciasto do form do muffinów.
- Piec przez ok. 20 minut.
ZOBACZ TEŻ: Wilgotne ciasto piernikowe