Jedno z najbardziej popularnych dań kuchni hiszpańskiej: tortilla de patatas. Prosto stamtąd wykradliśmy oryginalny i przekazywany z pokolenia na pokolenie przepis. Pycha!
składniki:
- 5 średniej wielkości ziemniaków
- jajka
- 1 mała cebula, obrana i poszatkowana
- sól i pieprz do smaku
- oliwa do smażenia (ok. 5-6 łyżek)
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















