Ciasteczka orzechowe rodem ze słonecznej Grecji. Pełne orzechów i cudownie chrupiące.
składniki: 
- 30 g masła
- 80 g cukru pudru
- 1 żółtko jaja, umytego
- 30 ml mleka
- 20 ml whisky
- 50 g pistacji, drobno posiekanych
- 50 g orzechów nerkowca, drobno posiekanych
- 200 g mąki pszennej
- 3 g proszku do pieczenia
- 16 g cukru wanilinowego
- cukier puder do posypania ciastek
- mąka do podsypywania ciasta
przyrządzanie:
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















