Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Ostre risotto z pomidorami i mięsem mielonym

Ostre risotto, to najlepszy pomysł na szybki i sycący obiad. Oprócz świeżych warzyw zawiera ostre chilli, które nadaje smaku potrawie. Zobacz, jak zrobić Risotto z pomidorami i mięsem mielonym!

foodiesfeed.com_20140307-DSC_0545

składniki:

  • ryż
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • cebula
  • mięso mielone 250 g
  • 3 pomidory
  • 1 łyżeczkę świeżej bazylii
  • 1 łyżeczka mielonej chilli
  • świeża bazylia (kilka listków)
  • sól
  • pieprz
  • masło
 

przyrządzanie:

  • Na patelni rozpuść 2 łyżki masła i wsyp ryż. Smaż przez około 5 minut.
  • Następnie stopniowo dolewaj 2 łyżki bulionu. Gdy ryż wchłonie bulion, dodaj koleje dwie łyżki i w ten sposób połącz cała porcje bulionu z ryżem.
  • Na drugiej patelni podsmaż posiekaną cebulę.
  • Pomidory pokrój na krzyż i zalej wrzątkiem. Po około 3 minutach wyjmij je z wody i ściągnij skórki. Dodaj do cebuli i smaż przez około 5 minut. Dodaj mięso mielone i smaż kolejne 7 minut.
  • Dodaj łyżeczkę suszonej bazylii i łyżeczkę chilli. Pomidory dodaj do ryżu. Mięso usmaż na patelni i dodaj do risotto. Całość wymieszaj, dodaj świeżą bazylię.

 

 

SMAKOWAŁO? SPRAWDŹ RÓWNIEŻ: WOŁOWINA Z ANANASEM, SEZAMEM I IMBIREM