Zielona pasta wege idealnie prezentuje się na grzankach. Co najważniejsze - jest pyszna i banalna do zrobienia. Oto bardzo prosty przepis krok po kroku.

składniki: 
-brokuł
-garść zielonej pietruszki
-3 ząbki czosnku
-2 łyżki prażonych ziaren słonecznika
-przyprawy: po 1/3 łyżeczki soli, pieprzu, ostrej papryczki, kminu rzymskiego
przyrządzanie:
-Brokuła gotuj przez 5 minut w wodzie z dodatkiem soli i cukru (po 2 łyżeczki)
-w blenderze zmiksuj: pietruszkę, prażone ziarna słonecznika, czosnek, ugotowanego brokuła al dente, przyprawy. Dodaj odrobinę oliwy z oliwek lub oleju lnianego
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













