Dobrze przyrządzony makaron to szybki i pyszny obiad dla każdego. Dzisiaj proponujemy Wam prostą wersję wegetariańską - pasta z pomidorami i bazylią. Palce Lizać!
liczba porcji: 2 osoby
składniki:
- makaron spaghetti (100g)
- pomidorki koktajlowe (200g)
- oliwa z oliwek
- czosnek (2 ząbki)
- świeże liście bazylii
- parmezan
- sól, pieprz, oregano
przyrządzanie:
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę.
Wyciśnij przez praskę czosnek i chwilę podsmażaj.
Dorzuć na patelnię ugotowany makaron i przekrojone na pół pomidorki.
Przypraw solą, pieprzem i oregano – przez chwilę podsmażaj.
Podawaj gorące z łyżką oliwy z oliwek, posypane parmezanem i świeżymi liśćmi bazylii.
SMACZNEGO!
Zobacz też: Wiosenny makaron z łososiem i cukinią