Tak przygotowany obiad możesz spakować do pudełka i zabrać do pracy. Danie również sprawdzi się podczas niespodziewanej wizyty przyjaciół, z lampką białego wina poczujesz się jak w prawdziwej włoskiej restauracji.
składniki:
- 200 g pełnoziarnistego spaghetti
- 2 puszki tuńczyka ( w zalewnie z wody)
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- parmezan
- oliwa
przyrządzanie:
- Makaron gotuję w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu (około 8 minut) Sól wsypuję zawsze do wrzątku. Odlewam 1 filiżankę wody w której gotował się makaron.
- Do garnka w którym gotował się makaron wlewam oliwę ( około 3-4 łyżki) dodaję rybę, doprawiam solą, pieprzem i chwilę podsmażam. Następnie dodaję posiekaną natkę pietruszki, makaron oraz 1 filiżankę wody ( w której gotowałam makaron) Całość mieszam.
- Gotowy makaron przekładam na talerze, posypuję startym parmezanem.
uwagi:
Przepis i zdjęcie pochodzą z bloga KUKUŁECZKI.PL >>>>>>>>>>>>>>