Makaron penne z pieczarkami, serem i pomidorami. Szybko i na styl włoski!

składniki:
- 500 g makaronu penne
- 40 dkg pieczarek
- 1 cebula
- zielenina do ozdoby
- pół szklanki śmietany kremówki
- puszka pomidorów
- ser gouda
przyrządzanie:
- Makaron gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju na pół twardo.
- W czasie, kiedy gotuje się makaron, pokroić w kostkę cebulę i zeszklić ją na patelni.
- Dodać pieczarki i podsmażyć chwilkę, podlać nieco wodą (około pół szklanki) , doprawić do smaku, dusić przez 10 minut, na koniec dodać śmietankę, pomidory z puszki i wybraną zieleninę.
- Do tak przygotowanego sosu dodać makaron, chwilę podgrzewać,
- Wyłożyć na miseczki i posypać startym serem gouda
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














