Makaron penne z pieczarkami, serem i pomidorami. Szybko i na styl włoski!
składniki:
- 500 g makaronu penne
- 40 dkg pieczarek
- 1 cebula
- zielenina do ozdoby
- pół szklanki śmietany kremówki
- puszka pomidorów
- ser gouda
przyrządzanie:
- Makaron gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju na pół twardo.
- W czasie, kiedy gotuje się makaron, pokroić w kostkę cebulę i zeszklić ją na patelni.
- Dodać pieczarki i podsmażyć chwilkę, podlać nieco wodą (około pół szklanki) , doprawić do smaku, dusić przez 10 minut, na koniec dodać śmietankę, pomidory z puszki i wybraną zieleninę.
- Do tak przygotowanego sosu dodać makaron, chwilę podgrzewać,
- Wyłożyć na miseczki i posypać startym serem gouda