Bardzo prosty i pyszny przepis, oczywiście w roli głównej piękna dynia, dynia na ostro polana syropem klonowym, doprawiona chili, solą i pieprzem, a na wierzchu posypana moim ulubionym serem cheddar i natką pietruszki. Syrop klonowy możesz zastąpić miodem, a ser cheddar swoim ulubionym, doskonale sprawdzi tu się ser feta.

składniki:
- 1 kg dyni lub batatów
- 2 czerwone cebule
- 4 łyżki oliwy
- 4 łyżki syropu klonowego lub miodu
- 1/2 łyżeczki płatków chili
- 1/2 łyżeczki soli
- pieprz
- ser cheddar
- natka pietruszki
przyrządzanie:
SPRAWDŹ WYKONANIE >>>>>>>
uwagi:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














