Przepis na szybkie, zdrowe i pożywne śniadanie. Pieczona czerwona fasolka z jajkiem w koszulce, do tego roszponka. Jeśli chcecie mieć pewność, że jajko szybko się zetnie dodajcie 1 łyżkę octu do wody. Ważne jest również, aby jajko było świeże.

składniki:
- 1 świeże jajko o temperaturze pokojowej
- 500 ml wody
- 1 łyżka octu
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- garść roszponki
- pieprz
- chilli
przyrządzanie:
- Zacznij od upieczenia fasolki.
- Na rozgrzaną patelnie wrzuć fasolkę i smaż kilka minut. Dopraw do smaku pieprzem i chilli.
- Jajko rozbij do miseczki.
- Wodę doprowadź do wrzenia, dodaj 1 łyżkę octu. Zmniejsz gaz, tak aby woda tylko “pyrkała”
- Zamieszaj wodę łyżką, aby powstał wir.
- Powoli wlej jajko do wody.
- Gotuj około 2 minuty.
- Jajko wyjmij za pomocą łyżki cedzakowej.
- Składniki przełóż na talerz, udekoruj roszponką.
uwagi:
ZDJĘCIE I PRZEPIS POCHODZĄ Z BLOGA KUKUŁECZKI.PL <<<<<<<<<<<<<
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














