Nietypowy obiad: pomidory faszerujemy mięsem mielonym i zapiekamy z serem w piekarniku. Co wy na to?

składniki:
- 6 średnich pomidorów
- 200 g chudego mielonego mięsa (użyłam udźca cielęcego)
- 1 duży ząbek czosnku
- 1 łyżka listków świeżego tymianku lub łyżeczka suszonego
- 4 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka oliwy extra vergine
- 1 łyżka sosu Worcestershire lub 2 łyżki sojowego
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 jajko
- opcjonalnie: starty ser
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














