Kwaśna limonka doskonale łączy się z delikatną rybą. Oto prosty przepis na zdrowy posiłek!
składniki:
- 500 g fileta z łososia
- 2 limonki
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chili
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Łososia umyj i osusz.
- Przygotuj marynatę. Na tarce zetrzyj skórkę z limonki i czosnek. Papryczkę pokrój w drobną kostkę.
- Wszystko utrzyj w moździerzu, dodaj sok z limonek, odrobinę soli i pieprzu.
- Dokładnie natrzyj rybę i odstaw do lodówki na 2 godziny.
- Po tym czasie wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez 10-15 minut.
SPRAWDŹ: Tosty francuskie
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














