Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem - coś pysznego!
składniki:
- 250 g surowego boczku
- 250 g dobrego, tłustego twarogu
- 2 małe cebulki
- woreczek kaszy gryczanej dobrej jakości
przyrządzanie:
W tym przepisie podpowiemy ci jak zrobić farsz do pierogów z kasza gryczana i twarogiem. Ciasto leży w twoim zakresie ponieważ przepisów na idealne ciasto pierogowe jest mnóstwo, zapewne masz już swój własny.
Zacznij od ugotowania kaszy gryczanej na sypko, troszkę ją posól podczas gotowania. Odstaw na chwilę.
Pokrój w kosteczkę boczek i cebule. Podsmaż boczek, aż do momentu zrobienia się skwarek. Dosyp cebulę i smaż jeszcze minutkę. Teraz rozpakuj ser twarogowy i pokrusz go w rękach.
Wszystkie składniki zawarte w przepisie połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj. Dopraw sola, pieprzem. Farsz jest gotowy do użytku!