Jest to potrawa kuchni brytyjskiej, bardzo tam popularna i smaczna. Dzisiaj prezentujemy nieco ulepszoną wersję. Koniecznie wypróbujcie!
składniki:
- 1/2 kg. polędwiczki wieprzowej
- 200-300 g. pieczarek
- 1 szalotka
- garść drobno posiekanej pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- 1 łyżka smalcu
- 1 łyżka masła
- 150 g. boczku w plastrach
- 1 ciasto francuskie
- 1 żółtko
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















