Są takie dni, kiedy nie mamy ochoty lub czasu na gotowanie. Wtedy sięgamy po coś, co szybko zaspokoi głód i nie pochłonie godzin spędzonych w kuchni. Takim daniem jest ta pięciominutowa zupa na kostce. Zobaczcie, jak ją zrobić. Banalna sprawa!
składniki:
- 1 litr wody
- 2 kostki rosołowe
- 5 pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 cebuli
- garść zielonej pietruszki
przyrządzanie:
- Wodę gotujemy i wrzucamy kostki, aby rozpuściły się.
- W tym czasie pomidory zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 2 minuty.
- Po tym czasie obieramy ze skórki i wrzucamy na podsmażoną na patelni cebulkę oraz czosnek.
- Smażymy kilka minut i dodajemy do bulionu. Zagotowujemy.
- Całość blendujemy z zieloną pietruszką.