Hiszpanie uwielbiają tapas, czyli niewielkie przekąski, które zajadają zazwyczaj w barach. Patats bravas to jeden z przykładów takich przystawek. Szybko się je robi i są naprawdę przepyszne!

składniki:
500 g ziemniaków
oliwa z oliwek
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka: papryki ostrej, słodkiej i kminku
przyrządzanie:
Myjemy ziemniaki i gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo. Ugotowane ziemniaki kroimy w grubą kostkę.
Rozgrzewamy oliwę na patelni,na którą wrzucamy pokrojone ziemniaki.
Przygotowujemy pastę: koncentrat, przyprawy i czosnek mieszamy. Taką pastę dodajemy do ziemniaków.
Smażymy ziemniaki od czasu do czasu je mieszając. Smażymy do momentu, jak ziemniaki będą gorące, a pasta zarumieniona.
ZOBACZ TEŻ: KURCZAK Z CHILI I ROZMARYNEM
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













