Specjalnie dla Was przygotowaliśmy nowy cykl, w którym będziemy prezentować przyprawy, ich właściwości i przykładowe danie z ich wykorzystaniem. Na pierwszy ogień – kurkuma!
zdjęcie: ww.fb.com/Modnystyl2013
Właściwości lecznicze
- Żółciotwórcze
- Bakteriobójcze
- Przeciwzapalne
- Antyoksydacyjne
Kurkuma jest łagodna dla układu pokarmowego, najczęściej działa pobudzając trawienie, czasami wiatropędnie. Ponadto, przyprawa ta redukuje cholesterol, a według najnowszych badań jest jedną z najlepszych substancji anty-rakowych. Kurkuma wyszukuje zakażone komórki, modyfikuje ich DNA, dzięki czemu doprowadza do ich zwalczania. Osoby, które jedzą spore ilości tej przyprawy rzadziej chorują na nowotwory.
Na kolejnej stronie dowiesz się więcej
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















