Jak zrobić idealny przecier pomidorowy? Wbrew pozorom to bardzo proste! Zobacz nasz sposób i zrób to sam!
składniki:
- 1 kg pomidorów
- cukier
- sól
- oliwa z oliwek
przyrządzanie:
- Pomidory przekrój na pół, zalej wrzątkiem i odczekaj około 3 minuty. Po tym czasie zdejmij z pomidorów skórkę.
- Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj pomidory i duś przez około 30 minut. Dopraw pomidory według uznania i przelej do słoików.
- Aby pasteryzować przecier, wyłóż dno garnczka gazetą, włóż słoiki i nalej wodę na ¾ wysokości słoików. Doprowadź wodę do wrzenia i przykryj garnczek pokrywką. Gotuj przez około 30 minut.
ZOBACZ RÓWNIEŻ: Domowe nuggetsy
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














