Świetna przekąska, która sprawdzi się na każdym przyjęciu czy spotkaniu towarzyskim. Przede wszystkim pokochają ją wszyscy wegetarianie i miłośnicy połączenia szpinaku i fety.
składniki: 
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- 100g świeżego szpinaku
- ok. 250g sera feta
- ok. 8 łyżek oleju
- 2 ząbki czosnku
- pieprz
- starta gałka muszkatołowa
- białko
przyrządzanie:
- Ser feta rozgnieść na miazgę mikserem lub widelcem. Dodać przeciśnięte przez prasę ząbki czosnku.
- Mieszając, dodawać stopniowo olej. (Oleju dodać tyle, aby powstała kremowa pasta. Nie może być za płynna).
- Przyprawić pieprzem i gałką muszkatołową.
- Szpinak umyć i osuszyć. Pokroić na drobno.
- Rozłożyć ciasta francuskie i każde pokroić na 12 trójkątów.
- Na każdym trójkącie rozsmarować trochę pasty serowej, pozostawiając odstęp od brzegów i posypać szpinakiem.
- Trójkąty zwinąć od podstawy w rulonik i uformować rogaliki.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















