Delikatne roladki, idealne na obiad.

składniki:
- 4 kotlety schabowe
- 4 plastry sera gouda
- 15 dag pieczarek
- 10 dag łososia
- sól, pieprz
- olej do smażenia
- przyprawa do wieprzowiny
- bułka tarta
- jajo
- bulion
przyrządzanie:
- Mięso rozbij, posyp przyprawa do wieprzowiny.
- Pieczarki obierz i pokrój na plastry. Smaż na łyżce oleju. Łososia pokrój na kawałki.
- Na każdym plastrze schabu ułóż z jednej strony plaster sera i kilka pieczarek, a z drugiej kawałeczek łososia.
- Zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami. Obtocz w rozmąconym jaju i bułce tartej i smaż na oleju.
- Zalej roladki bulionem i duś pod przykryciem do miękkości.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














