Mięsne danie. Bardzo treściwe i aromatyczne.

składniki:
- pół kg łopatki
- cebula
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- łyżka mąki
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżeczki papryki
- pieprz, sól
- marchewka
- pietruszka
- kilka brukselek
- 2 łyżki groszku z puszki
- czerwona papryka
- 3 łyżki mrożonej fasolki szparagowej
przyrządzanie:
- Łopatkę oczyść z błonek, umyj i pokrój w kostkę. Duś pod przykryciem wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Dopraw do smaku.
- Marchew, pietruszkę i paprykę pokrój w grubą kostkę.
- Kiedy mięso będzie średnio miękkie, dolej 3-4 szklanki wody, dodaj koncentrat pomidorowy, wrzuć wszystkie warzywa i duś do miękkości.
- Dopraw pieprzem i solą i zagęść śmietaną z mąką.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














