Alternatywa dla nudnej owsianki i wysłużonego chleba. Ryż na mleku z dodatkiem marmoladki rabarbarowej. Czy to nie brzmi pysznie? I jest!

składniki:
- niepełna szklanka białego ryżu
- 1,5 szklanki mleka roślinnego lub innego
- 1 łyżka cukru waniliowego
- cynamon
- kilka łodyżek rabarbaru
- cukier do smaku
- kilka kropli soku z cytryny
- woda
przyrządzanie:
- Ryż, cukier waniliowy oraz cynamon ugotuj na mleku do miękkości
- W tym czasie gdy ryż się gotuje ty zajmij się rabarbarem.
- Umyj go, pokrój na małe kawałeczki, umieść w rondlu z odrobiną wody, skrop sokiem z cytryny, gotuj przez moment po czym dodaj cukier i nadal podsmażaj na małym ogniu.
- Kiedy rabarbar będzie miał już konsystencję dżemu dodaj go do ryżu.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














