Pełnowartościowa i bardzo sycąca sałatka z krewetkami i serem parmezan.

składniki:
- sałata lub rukola
- pomidorki koktajlowe
- ser parmezan
- prażone ziarna dyni
- krewetki
- sól morska gruboziarnista
- świeżo mielony pieprz
przyrządzanie:
- Sałatę myjemy.
- Dodajemy prażone pestki dyni.
- Dodajemy przekrojone na połówki pomidorki cherry.
- Całość polewamy olejem lnianym i posypujemy gruboziarnistą solą oraz pieprzem świeżo mielonym.
- Na wierzch kładziemy ser.
- Smażymy krewetki i dodajemy do sałatki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














