Lekka sałatka z czosnkowym akcentem.

składniki:
- 50 g rukoli
- ćwierć papryki
- 4 rzodkiewki
- pomidor
- jajko
- 2 ząbki czosnku
- jogurt naturalny
- natka pietruszki
- słodka papryka w proszku
- curry
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Ugotuj jajka na twardo, pokrój w kostkę.
- Rukolę umyj, możesz pociąć na mniejsze kawałki.
- Przeciśnij czosnek przez praskę i wymieszaj go z jogurtem, dodaj tez posiekaną natkę pietruszki i przyprawy.
- Wszystko wymieszaj.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














