Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka

Kurczak curry z warzywami

Kurczak curry z warzywami

Pomidorki faszerowane kozim serem

Pomidorki faszerowane kozim serem

Kasztany

Kasztany

Ciasto z jabłkiem

Ciasto z jabłkiem

Ciasteczka maślane

Ciasteczka maślane

Szarlotka z kremem

Szarlotka z kremem

Ciasto bezowe

Ciasto bezowe

Japoński truskawkowy deser z białek

Japoński truskawkowy deser z białek

Zielony deser

Zielony deser

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Kruche babeczki z budyniem

Kruche babeczki z budyniem

Prosta pizza domowa

Prosta pizza domowa

Soczyste żeberka

Soczyste żeberka

Tuńczykowe kotlety

Tuńczykowe kotlety

Polędwiczki wołowe

Polędwiczki wołowe

Sałatka z tuńczyka z pomarańczami

Pyszna i lekka sałatka z dodatkiem pomarańczy.

składniki:

  • 1/4 szkl. oliwy
  • 1/4 szkl. czerwonego octu winnego
  • łyżka czosnku
  • 3 pomarańcze
  • mała czerwona cebula
  • czerwona papryka
  • 2 puszki tuńczyka
  • 1/4 szkl. zielonych oliwek
  • 1/4 szkl. posiekanej natki
  • sól, pieprz
  • 4 garści sałaty
  • 1/3 szkl. płatków migdałowych

przyrządzanie:

  • Zmiksuj oliwę z octem i roztartym czosnkiem. Pomarańczę pokrój w kawałki. Posiekaj natkę. Cebulę pokrój w piórka, paprykę w paseczki, oliwki w plasterki.
  • Kawałki odsączonego tuńczyka, cebulę, paprykę, oliwki i natkę delikatnie wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Przykryj, wstaw na 30 minut do lodówki. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Sałatkę ułóż na talerzach.
  • Na sałacie ułóż tuńczyka z warzywami i pomarańcze. Polej sosem,posyp płatkami.