Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Do czego podawać wina słodkie?

Do czego podawać wina słodkie?

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Sandacz na szpinaku z gorgonzolą

Smażony filet z sandacza podawany w szpinakowym koszyku z sosem z sera gorgonzoli to pyszny pomysł na obiad! Sprawdź nasz sprawdzony przepis i zaskocz swoich najbliższych.

IMG_6538

składniki:

  • 4 filety z sandacza
  • sól, pieprz
  • opakowanie świeżego szpinaku
  • 2 łyżki oliwy
  • 150 g sera gorgonzola
  • 200 ml śmietany (12%)
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej

przyrządzanie:

1. Filety z sandacza myjemy i osuszamy.

2. Nacieramy solą i świeżo zmielonym pieprzem z obu stron.

3. W dużym garnku doprowadzamy do wrzenia wodę i blanszujemy umyty szpinak przez kilka minut.

4. Smażymy sandacza na rozgrzanej oliwie przez 5 minut z każdej strony.

5. Przekładamy rybę na talerz, a na patelnię wkładamy ser.

6. Gdy się rozpuści, wlewamy śmietanę, wsypujemy gałkę muszkatołową, wrzucamy szpinak.

7. Zmniejszamy ogień i podgrzewamy, cały czas mieszając, do chwili, aż sos stanie się gęsty i kremowy.

8. Układamy szpinak na talerzu, a na to kładziemy rybę.

 

ZOBACZ TEŻ: Grillowana wieprzowina w ziołach z puree ziemniaczanym