Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Dietetyczne ciasto z białej fasoli i bananów

Dietetyczne ciasto z białej fasoli i bananów

KUKURYDZA- 8 smacznych przepisów

KUKURYDZA- 8 smacznych przepisów

Zdrowa sałatka dodająca energii- prosty przepis

Zdrowa sałatka dodająca energii- prosty przepis

PANCAKES- 15 pomysłów na podanie słodkich placuszków

PANCAKES- 15 pomysłów na podanie słodkich placuszków

+10 pomysłów na serwowanie FRYTEK

+10 pomysłów na serwowanie FRYTEK

Śniadanie w 3 minuty- granola pod białą chmurką

Śniadanie w 3 minuty- granola pod białą chmurką

8 wariacji na temat ŚLEDZIA

8 wariacji na temat ŚLEDZIA

Tort Mocca- bez pieczenia

Tort Mocca- bez pieczenia

Witamina B2 (ryboflawina)- 4 rzeczy, które musisz o niej wiedzieć!

Witamina B2 (ryboflawina)- 4 rzeczy, które musisz o niej wiedzieć!

Polewa rumowa do ciast- tylko 3 składniki!

Polewa rumowa do ciast- tylko 3 składniki!

Majonez wegański bez jajek! HIT!

Majonez wegański bez jajek! HIT!

Pasta jajeczna – 3 sprawdzone przepisy

Pasta jajeczna – 3 sprawdzone przepisy

Witamina B1 (tiamina)- 4 najważniejsze informacje

Witamina B1 (tiamina)- 4 najważniejsze informacje

Limonkowy sernik z mascarpone

Limonkowy sernik z mascarpone

Sos holenderski do jajek, mięsa

Sos holenderski do jajek, mięsa

Jajka po benedyktyńsku

Jajka po benedyktyńsku

Schab w sosie własnym

Zgodzicie się z nami, że domowy obiad smakuje najlepiej, prawda? A schab w sosie własnym to nasza propozycja na piątek. Łapcie przepis. SMACZNEGO!

składniki:

  • schab bez kości 300-400 g
  • cebula 1 szt mała
  • sól do smaku
  • pieprz biały 
  • mąka 1-2 łyżka
  • śmietana kwaśna 1-2 łyżki
  • natka pietruszki

przyrządzanie:

1.Schab pokroić w plastry o grubości 1-2 cm;
2.Kawałki mięsa położyć na suchej dobrze nagrzanej patelni; Mięso powinno prawie,że się przypalić, nabrać koloru mocno brązowego z obydwu stron, to właśnie te przypalone soki nadadzą wyjątkowego smaku sosowi;Proszę się nie martwić suchością i przypalenizną, podczas duszenia mięso nabierze konsystencji takiej,że będzie się rozpływać w buzi;
3.Gdy mięso jest dość dobrze przyrumienione, dodać posiekaną cebulkę i zalać wodą tak by przykrywało mięso, doprawić solą i pieprzem do smaku; Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok 40-60 minut. W razie potrzeby dolać wody (gdyby się wygotowała);
4.Gdy mięso jest mięciutkie, zagęścić sos łyżką mąki wymieszaną z 50 ml zimnej wody; Następnie dodać łyżkę śmietany, posiekaną natkę pietruszki,zamięszać.

loading...