składniki:
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- 1,5 szklanki cukru
- pół szklanki dżemu
- szklanka mleka
- 2 łyżki kakao
- łyżeczka sody
- cynamon
- pół szklanki oleju
- 70 dag sera białego
- 4 jajka
- szklanka cukru
- pół kostki masła
- wiórki kokosowe
przyrządzanie:
- Jajka ubij z cukrem, dodaj dżem. Małymi porcjami dodawaj mleko, olej oraz mąkę wymieszaną z kakao, sodą i cynamonem. Wylej ciasto na wysmarowaną blachę.
- Wszystkie składniki masy serowej wymieszaj razem i małymi porcjami kładź na wylane wcześniej ciasto.
- Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C przez około 60 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















