Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

SERNIK NA BAZIE JOGURTU GRECKIEGO

Banalnie prosty, cudownie puszysty sernik na ciasteczkowym spodzie. Jego masę stanowi kremowa, waniliowa masa. Przygotowana z jogurtów greckich. Bardzo polecamy!   

składniki:

  • SKŁADNIKI NA SPÓD:
 
  • tabliczka czekolady,
  • opakowanie herbatników około 200g
SKŁADNIKI NA MASĘ:
  • 3 opakowania jogurtu naturalnego greckiego (jeden kubeczek powinien mieć 400 g)
  • 7 jajek,
  • pół szklanki oleju,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego,
  • 2 budynie waniliowe,
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej

przyrządzanie:

  • Zacznij od przygotowania spodu ciasta- składającego się z ciasteczek i czekolady
  • Ciasta rozdrobnij na pył
  • Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej
  • Wymieszaj razem i wylej na formę do pieczenia, wstaw na chwilę do lodówki
  • Teraz zajmij się sernikową masą
  • Białka oddziel od żółtek
  • Do żółtek dodaj cukier i cukier wanilinowy, utrzyj
  • Do tak przygotowanej masy dodaj kolejno: jogurty greckie, olej, budynie waniliowe i mąkę ziemniaczaną
  • Wszystko ubijaj na małych obrotach miksera, aż do połączenia się składników
  • Zajmij się teraz białkami
  • Ubij je na sztywno, dodaj szczyptę soli. Powolutku wmieszaj piankę do masy jajeczno- jogurtowej
  • Wylej masę na przygotowany spód z herbatników
  • Ciasto piecz przez około 60 minut w 180 stopniach
  • Po upieczeniu polej galaretką, jeśli lubisz i wstaw na 2 godziny do lodówki