Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

SERNIK NA ZIMNO – 3 PROSTE PRZEPISY, wybierz swój ULUBIONY!

Sernik na zimno nie wymaga dużo pracy. Specjalnie dla Was zebraliśmy trzy proste przepisy, których tu jeszcze nie było. Koniecznie odkryjcie z nami nowy wymiar sernika, wybierzcie swój ulubiony i dajcie znać jak smakował!

cheesecake-com-calda-de-maracuja-e-carambola16

SERNIK NA ZIMNO Z MARAKUJĄ 

 

Składniki

Spód:
  • 160 g ciasteczek
  • 50 g mlecznej czekolady
  • 1 łyżka śmietany
Masa:
  • 500 ml puree z marakui (gotowe, pasteryzowane lub mrożone)
  • 220 g cukru pudru
  • 16 g cukru wanilinowego lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 500 g zmielonego twarogu sernikowego
  • 1 puszka mleka kokosowego (400 g)
  • 2 i 1/2 łyżki żelatyny

Przygotowanie

  • Żelatynę wsypać do metalowego kubeczka, wlać 5 łyżek wody, wymieszać i odstawić do namoczenia na około 10 minut.
  • Ciasteczka pokruszyć i wymieszać z roztopioną czekoladą i śmietaną. Wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 24 cm, ale mocno nie uklepywać, bardziej rozsypać na spodzie równą warstwą.
  • Do miski wlać puree z marakui, dodać cukier puder, wanilię i wymieszać.
  • Dodać twaróg sernikowy i roztrzepać trzepaczką lub mikserem na masę bez grudek.
  • Dodać mleko kokosowe i tak samo postąpić jak z twarogiem.
  • Żelatynę podgrzać na malutkim ogniu, cały czas mieszając aż cała się rozpuści bez zagotowania.
  • Żelatynę dodać do masy, ale nie bezpośrednio, postępując według następującej wskazówki unikniemy powstania w masie grudek z żelatyny: do rozpuszczonej żelatyny dodać łyżkę masy sernikowej i wymieszać, dodać w ten sposób jeszcze kilkanaście łyżek masy, dopiero wtedy stopniowo wlewać zahartowaną żelatynę do reszty masy mieszając trzepaczką.
  • Odstawić do lodówki na minimum 2h.

 

 

CZYTAJ DALEJ >>>