Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Panettone – włoska świąteczna babka

Panettone – włoska świąteczna babka

Najlepsze europejskie przysmaki świąteczne – TOP 10 MUST EAT

Najlepsze europejskie przysmaki świąteczne – TOP 10 MUST EAT

Kurkuma – złota przyprawa na odporność! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które musisz wypróbować

Kurkuma – złota przyprawa na odporność! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które musisz wypróbować

Cynamon – superprzyprawa na zimę! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które pokochasz

Cynamon – superprzyprawa na zimę! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które pokochasz

Cynamon – pachnący skarb, który działa jak naturalny „boost” dla zdrowia!

Cynamon – pachnący skarb, który działa jak naturalny „boost” dla zdrowia!

Pierniczki 2.0 – nowe pomysły na dekoracje

Pierniczki 2.0 – nowe pomysły na dekoracje

SERnikowe Love! Przepis na sernik idealny!

Idealny przepis na sernik? Ten na bazie koziego twarogu! Wykorzystaj w przepisie sezonowe owoce i ciesz się idealnym połączeniem delikatnego, kremowego spodu, słodyczy owoców i galaretki. Zaproś kozi nabiał do swojej kuchni, to gwarancja wysokiej zawartości białka i wapnia, a przede wyjątkowego smaku.

Przepis powstał w kuchni Jakuba Kuronia!

Składniki:

800 g koziego twarogu wiejskiego

250 g koziego jogurtu naturalnego

100 g cukru

70 ml gorącej wody

4 łyżeczki żelatyny

600 g drobnych owoców sezonowych np. maliny, borówki, truskawki

1 galaretka malinowa

400 ml wody

Sposób przygotowania:

Wymieszaj żelatynę w 70 ml gorącej wody do całkowitego rozpuszczenia, odstaw na bok.

Galaretkę wymieszaj w 400 ml gorącej wody do całkowitego rozpuszczenia i odstaw do wystudzenia.

Twaróg wymieszaj mikserem z cukrem, jogurtem oraz rozpuszczoną w wodzie i ostudzoną żelatyną.

Masę przełóż do tortownicy, wygładź wierzch sernika.

Na górę ułóż ulubione owoce. Wierzch polej tężejącą galaretka. Odstaw do lodówki na minimum 2 godziny, aż masa serowa stężeje.

Nie próbowałeś jeszcze koziego nabiału w Twojej kuchni? Koniecznie musisz to zmienić! Szukaj w sklepach produktów oznaczonych znakiem Jakość Tradycja, które dają gwarancję naturalnego składu, wieloletniej tradycji wytwarzania i wyjątkowego smaku. Po więcej pysznych przepisów zapraszamy na www.specjalyregionu.pl