Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

„Słodko-gorzkie smaki świata” w obiektywie aparatu – wernisaż wystawy

Pasjonujesz się zarówno kuchnią, jak i sztuką? Już 11 września o godzinie 18:00 w EcoCentrum we Wrocławiu odbędzie się wernisaż wystawy fotograficznej „Słodko-gorzkie smaki świata” poświęconej produkcji żywności na świecie.

foto palce

 

W programie:

18:00 – otwarcie wystawy „Słodko-gorzkie smaki świata”, poczęstunek produktów Fair Trade

18:30 – Dziki zachód Chin. Region Autonomiczny Xinjiang-Uyghur – pokaz zdjęć, poczęstunek i spotkanie z Agnieszką Ćwiek

 

WYSTAWA SŁODKO – GORZKIE SMAKI ŚWIATA

 

Celem wystawy jest przybliżenie informacji o tym jak powstają importowane przez Polskę produkty, które nadają naszemu życiu smaku. Codzienna kawa czy herbata, kawałek czekolady dla osłody, czy ananas, by urozmaicić dietę… Jak powstają? Jak ich produkcja wpływa na przyrodę, społeczności ich producentów, na nas wszystkich?

 

Za pomocą tych konkretnych historii – np. gwatemalskiej kawy, gruzińskiej herbaty, czy chińskiego chili, poruszamy temat suwerenności żywnościowej i sprawiedliwego podziału dóbr – odkrywamy czym są i dlaczego jest tak ważne, aby o nie zadbać.

 

 

Autorami zdjęć są: Borys Bińkowski, Agnieszka Ćwiek, Richard Else, Andrzej Żwawa

 

Wystawę będzie można oglądać w EkoCentrum do 18.09.2014.

 

 

foto palce 2

 

 

Dziki zachód Chin. Region Autonomiczny Xinjiang-Uyghur

 

„Xīnjiāng” czyli nowe kresy. Północno – zachodni obszar Chin, stanowiący ponad 1/6 kraju, będący źródłem ropy i gazu oraz niepokoi etnicznych. Skomplikowany, pasjonujący i barwny.

 

Przewodnikiem po tym niezwykłym miejscu będzie Agnieszka Ćwiek, teatrolog, fotograf i podróżnik, która bacznie obserwowała codzienne życie prowincji.

 

Odwiedzimy między innymi jezioro Kanas według wierzeń zamieszkałe przez mityczne potwory, Tufan – miasto oazę, ruiny starożytnego miasta Jiaoh oraz drugą co do wielkości piaszczystą pustynię na świecie – Taklamakan.

 

Ważną częścią wieczoru będzie poczęstunek złożony z pysznych produktów ze Sprawiedliwego Handlu.

 

Do zobaczenia!

 

Wstęp wolny!

 

Działania obywają się w ramach projektu “Smaki i kolory świata”, który Fundacja EkoRozwoju realizuje ze środków programu Polskiej Pomocy Rozwojowej finansowanego przez Ministerstwa Spraw Zagranicznych.

 

palce3