Makaron jest pyszny, zdrowy i odpowiednio przyrządzony - lekki! Spaghetti arrabiata to znakomity przepis dla fanów włoskiej kuchni. Aromatyczne pomidory, ostra papryka i delikatna słodycz brązowego cukru! Pychota!
składniki:
- 200g makaronu Malma Spaghetti
- Pół puszki pomidorów
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 50 ml czerwonego wina
- Oliwa z oliwek
- 1 łyżka brązowego cukru
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 suszone pepperoncini
- Świeża bazylia
- Sól, pieprz
przyrządzanie:
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Czosnek i cebulę siekamy i przesmażamy na oliwie. Dodajemy pomidory w puszce, koncentrat pomidorowy, czerwone wino, cukier, sól, pieprz oraz papryczkę pepperoncini. Dusimy całość, aż zgęstnieje.
Na sam koniec dodajemy posiekaną bazylię. Makaron mieszamy z sosem i podajemy gorący.